Naar de inhoud springen

Sanne Hoogeveen

Schermafbeelding 2018-06-08 om 12.23.54In mijn dagelijks leven houd ik mij bezig met onderzoek met betrekking tot kunst in combinatie met psychologie en filosofie. Prominente wetenschappers zoals Friedrich Nietschze, Sigmund Freud en Alois Alzheimer wekken sinds jongs-af-aan mijn interesses.

Dagelijkse taferelen en (on)toevalligheden in menselijk handelen zijn thematieken die terugkomen in mijn werk. De nieuwsgierigheid naar de wilskracht van de mens is iets wat mij erg fascineert. Door gebruik te maken van verschillende media zoals fotografie en illustratie probeer ik mijn literaire fascinaties om te zetten in beeld. Daarnaast houd ik mij dagelijks bezig met grafisch ontwerp. Ik word heel blij van een goed en slim ontwerp.

Tevens interesseer ik mij in kunst & cultuur in de stad, en in het bijzonder Rotterdam. Om mijzelf objectief te houden probeer ik alle musea, tentoonstellingen en galeries nauwkeurig in de gaten te houden en verzamel ik hierbij van alles voor educatieve doeleinden. Dit inspireert mij om educatieplannen op te zetten en workshops te organiseren waarbij overkoepelende thema’s, zoals ambacht, grafisch ontwerp, kunstgeschiedenis, psychologie en filosofie centraal staan.