Positieve kunstervaring

 

Door middel van workshops voor mensen met dementie en hun naasten verzamelde Sanne de uitkomsten door het voeren van gesprekken. Met behulp van een leidende rol in het bespreken van de geselecteerde kunstwerken komen gesprekken los, worden associaties gelegd en herinneringen opgehaald. Deelnemers worden geprikkeld door tast en visie. Hiermee creëerde Sanne dit jaar een positieve beeldbank , speciaal geselecteerd voor mensen met dementie. Als doel bruikbare kunsteducatie aan te bieden voor in kunst- en zorginstellingen.

Kunst werkt als medicijn. Zo kan het kijken naar kunst rust bieden wanneer je de diagnose hebt gekregen, maar ook wanneer je in een verder gevorderd stadium zit. Kunst kan het proces van dementie vertragen. Het belangrijkste doel is langer gelukkig te blijven.

Kijken naar kunst werkt. Kunst kan betekenis geven. Er is altijd iets moois te zien om te blijven genieten.

 

Advertenties
Sanne Hoogeveen

Kunstdocent & ontwerper