Ontmoet mij!

Wanneer: Laatste vrijdag van de maand

Hoe laat: 11.00 – 12.00 uur

Voor wie: Alzheimerpatiënten en hun mantelzorger. Zowel in duo’s als groepen (tot 16 personen)

Kosten: 3,- per persoon (incl. kopje koffie/thee)

Ontmoet mij bij Kunstuitleen Rotterdam! ©

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Kunstuitleen Rotterdam een rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij bieden rondleidingen op maat aan, met speciaal geselecteerde kunstwerken. De kunstwerken zijn speciaal geselecteerd met een positieve invloed op Alzheimerpatiënten. De kunstwerken hebben een herkenbare thematiek: Hollandse landschappen en taferelen, dieren, kinderen, sociale situaties, maar ook verassende hedendaagse abstracte kunst. Ontmoet onze instructeur voor een ‘onvergetelijke’ rondleiding! Ookal kom je alleen, een rondleiding gaat altijd door.

Alzheimerpatiënten leven vaker geïsoleerd van de samenleving en komen hierbij niet meer vaak in de gelegenheid om samen met hun partner, vriend(in) of familie te genieten van elkaar. Een ‘onvergetelijke’ rondleiding beleef je echter altijd samen, wat een mooie band schept tussen de deelnemers. Nieuwe vriendschappen ontstaan en relaties versterken door samen gesprekken aan te gaan over wat je ziet. Of je nou ‘niks met kunst hebt’ of een enorme kunstliefhebber bent: het is voor iedereen. Daarbij biedt Kunstuitleen Rotterdam een rustige omgeving om samen te genieten van en te praten over de kunstwerken. De instructeur geeft bepaalde ‘tools’ mee om samen vaker naar musea/tentoonstellingen te gaan, want er kan nog zo veel wél!

Een rondleiding duurt 60 minuten en heeft als doel humor, nieuwsgierigheid, openheid, oproepen van herinneringen en verbindingen leggen.

Zie ook Alzheimer Nederland voor deze workshop!

Vragen? Mail gerust! 

Advertenties
Sanne Hoogeveen

Kunstdocent & ontwerper